Over SR1888

Ontstaan van SR1888

We schrijven seizoen 1992-93. Sparta supporters bestieren het nieuwe supportershome onder Kasteeltribune B. Het is puik onderkomen dat supportershome.
Op donderdagavond worden er clubavonden georganiseerd. Gewoon gezellig met je medesupporters een biertje drinken, een pijltje darten en zo nu en dan een glaasje teveel op hebben. In een tijd dat we nog niet zo wars waren van regeltjes als nu. Het kenmerkt de Sparta supporter van die tijdgeest!

De binding met de club is sterk. Trots en passie wanneer onze club wint, maar net zoveel trots en passie als het voor de zoveelste keer tegenzit. Spelers weten de weg naar het home te vinden. Dennis en Gerard staan achter de bar CD-tjes te draaien. Nico Jalink en Alfons Groenendijk lopen de polonaise! 

In die tijd ontstaat het gedachtegoed van SR1888. Sparta voor altijd en vriendschappen die er ook voor altijd zullen zijn. Tot aan de dag van vandaag zie je dit gevoel terug bij veel Sparta supporters die nog steeds elke wedstrijd van hun club volgen en elkaar voor of na een wedstrijd op zoeken.

SR1888 nu

We zijn al meer dan een kwart eeuw verder en we schrijven anno -nu! Nog steeds zijn supporters van Sparta trots op hun club: de club uit 1888 en de club van Rotterdam.
De aanhang is enorm gegroeid. In 1994 trokken we wedstrijden met nog geen 2.500 supporters op de tribune en gingen we hooguit met 1 bus naar een uitwedstrijd . Vandaag de dag is elke thuiswedstrijd uitverkocht en is dringen geblazen om kaartjes voor uitwedstrijden te verkrijgen. Het SR1888 gevoel is groter dan voorheen.

Daarom de keuze om de SR1888 merchandise voor iedereen open te stellen die dezelfde passie heeft als die fans halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw. Met producten uit de classic line, maar ook gericht op de wensen van de moderne supporter van nu!

SR1888 spandoek bij RKC uit